uwccnj.org
HemKlamydia

Klamydia utan recept : Köpa på nätet - Bästa pris i Sverige

Läs mer om symptomen och hur behandlar klamydia här

Klamydia är den vanligaste könssjukdomen i Sverige, sprids vanligen via samlag (både vaginala och anala) och kan i svåra fall leda till sterilitet. Men var inte orolig – effektiv behandling finns att tillgå här på Uwccnj!

”Jag vill ha hjälp med Klamydia!”

Anledningen till att så många i Sverige uttrycker sig som rubriken är för att klamydia är en väldigt smittsam könssjukdom, som på sikt dessutom kan ge svåra problem som oförmåga att skaffa barn och i värsta fall – om man har extrem otur och ingen hjälp fås – leda till döden. Det finns hjälp att få mot klamydia, och den kan dessutom fås snabbt och diskret – faktiskt inom en enda arbetsdag!

Eftersom klamydia är en bakteriell könssjukdom så kan du bli av med den för gott med hjälp av antibiotika (annat är det med virusbaserade varianter som kan stanna kvar i kroppen för gott).

Behandling av klamydia

Du kan bli kvitt klamydiabakterierna helt och hållet genom att inleda en motoffensiv med antibiotika! Här på Uwccnj kan du välja mellan flera olika typer av antibiotika för att hitta den behandling som passar just dig! Även om de alla har samma mål – att utrota de oinbjudna bakterierna – så finns det flera olika vägar till målet.

Symptomer på klamydia

Du får inte symptom omedelbart efter smitta, utan det brukar börja märkas först efter 1¬¬–3 veckor. Det ska också nämnas att klamydiasymptom inte alltid märks av – du kan alltså bära på smittan utan att veta om det. Men för dig som ändå drabbas märkbart är det följande du ska vara vaksam på:

Om du är kvinna
  • Det svider då man urinerar
  • Illaluktande flytningar
  • Oregelbundna blödningar exempelvis då man har samlag
  • Smärta i magens nedre del
Om du är man
  • Det svider då man urinerar
  • Flytningar som uppkommer ur urinröret
  • Värk i testiklarna som dessutom kan svullna

Hur smittar klamydia?

Klamydiabakterien smittar framför allt genom samlag – både vaginalt och analt. Tittar man på ålder är det klart flest unga som drabbas: hela 64 % av alla som diagnostiserades med klamydia under 2012 i England var yngre än 25 år.

För att förhindra smittspridning finns det ett effektivt skydd: kondom! Tyvärr är det inte alla som kommer ihåg att använda den, och det kanske är främst hos den yngre generationen som det slarvas med skydd under sexuell aktivitet. Då klamydia är en av de absolut vanligaste könssjukdomarna i Sverige så kan man inte vara nog försiktig om man har sex med någon som inte testat sig – använd kondom!

Kan man få denna könssjukdom i halsen på grund av oralsex?

Man är ännu inte säker på om det är möjligt att klamydia sätter sig i halsen, eller om upplevda besvär bara är tillfälliga. Eftersom det råder stor osäkerhet kring detta bör du ta det säkra före det osäkra: använd kondom eller slicklapp vid oralsex!

Bakterierna kan till och med sprida sig till ögonen

Klamydia smittar främst genom samlag, men risken finns att det tar sig in i ögonen också! Bakterierna kan smitta via sperma som hamnar på ”villovägar”, och om du till exempel får det (eller slidsekret) på fingrarna, glömmer att tvätta händerna, och sedan kliar dig i ögonen kan du drabbas av klåda och sveda på grund av bakterier som orsakar klamydia.

Rent allmänt kan man säga att du bör tänka på alla sätt som bakterier (via sperma och slidsekret) kan komma i kontakt med känsliga delar av kroppen (till exempel ögon) på.

Använder du sexleksaker eller delar du dem med någon? Tänk då på att det kan finnas sperma eller sekret kvar på leksaken när du eller nästa person ska använda den.

Uwccnj omfattas varken av den svenska smittskyddslagen eller informationsplikten som denna innebär då vi är baserade i Storbritannien, men tänk på att du som svensk medborgare är skyldig att agera efter den – även om du funderar på att köpa läkemedel från ett annat EU-land. Du kan läsa mer om smittskyddslagen och vad den innebär på 1177 Vårdguidens hemsida, och självklart uppmuntrar vi på Uwccnj alla svenskar att följa gällande bestämmelser och lagar.

Var sätter sig bakterierna, och vad finns det för orsaker?

Klamydia är en bakteriell könssjukdom som angriper slemhinnorna i könsorganen och ändtarmen, och de kan till och med komma ända in i ägglederna och livmodern på kvinnor. På män kan de attackera bitestiklarna (platsen där spermier mognar innan de är färdigutvecklade).

Det är nästintill omöjligt att säga vilka som är smittbärare om de inte visar symptom eller har testat sig. Därför är det alltid viktigt att vara försiktig med nya sexpartners samt att uppriktighet och kommunikation inte brister. Om din partner inte testat sig bör du använda skydd så att du inte riskerar att få infekterade kroppsvätskor i dig (eller att smitta andra om du själv ovetandes bär på klamydiabakterien).

Hur använder jag antibiotika som medicin mot klamydia?

Det beror på vilken typ av antibiotika du väljer till din klamydiabehandling. En del antibiotika, exempelvis Doxycyklin, tar du under en hel vecka för att sedan göra två veckors behandlingsuppehåll (det tar lite tid om man säkert vill kunna bekräfta om alla bakterier verkligen är borta). Med andra medel som Azithromycin räcker det med en enda dags behandling eftersom det innehåller betydligt mer av det verksamma ämnet (högre koncentration alltså). Dock måste du fortfarande vänta två veckor för att se om de besvärande bakterierna fortfarande är kvar i kroppen, eller om de har utrotats!

Vad kan hända om jag inte får behandling?

Om klamydian får härja fritt löper man risken att bli steril. Faran är nämligen att bakterierna sprider sig från de yttre delarna av könsorganen till livmoder och äggledare (kvinnor) samt bitestiklar (män). Väl där kan en inflammation uppstå som i sin tur kan påverka drabbade områden så illa att kvinnan kan få problem att bli gravid. Män kan också bli sterila genom att bitestiklarna infekteras, även om det är betydligt ovanligare jämfört med motsvarande risk för kvinnor.

Kan bli riktigt allvarligt om inte behandling ges

Om ägget som vandrar nedför äggledaren fastnar (på grund av inflammation) och sedan befruktas och börjar växa kan konsekvenserna bli mycket allvarliga. Först och främst genom svår smärta, och i värsta fall till och med döden om äggledarna skulle gå sönder. Går det så här långt kan operation komma att krävas.

På grund av att obehandlad klamydia kan bli ett så allvarligt problem bör du alltid behandla vid första symptom! Möjligheten att testa sig finns också om du är osäker, till exempel om du inte vet om vederbörande var smittad eller ej, eller om ni glömde (eller struntade) använda kondom/slicklapp.

Hur kan Uwccnj hjälpa mig med behandling?

Här på Uwccnj erbjuder vi flera olika behandlingsalternativ för dig som vet att du drabbats av klamydia (till exempel genom att du märkt av symptom). Det finns olika receptbelagda antibiotika som var och en har sina egna specialområden, vilket gör att du kan välja det medel som passar dig bäst.

Hos oss slipper du stå i kö!

En av våra styrkor är att vi kan leverera behandlingen inom en enda arbetsdag från det att du lägger ordern! Enda kravet är att du färdigställer beställningen innan 17:30. Som exempel:

Om du genomför köpet klockan 15:13 på en tisdag kommer du få ditt paket levererat hem till dörren dagen efter, på onsdag (undantag kan finnas om du bor i norra Sverige eller lite mer avsides).

Om du däremot handlar 18:47 på en tisdag kommer vi på Uwccnj inte hinna skicka ut din behandling förrän dagen därpå (tänk på att processen måste gå igenom både läkare och apotek innan den är klar för att sändas), och då får du paktet på torsdagen.

Snabbhet behöver inte kompromissa på patientsäkerhet

Som du säkert har förstått är Uwccnj väldigt snabba, men vår effektiva process tummar aldrig någonsin på din säkerhet! Är det så att våra legitimerade läkare inte är helt övertygade om att behandlingen är säker för just dig kommer de antingen neka (det betyder att vi inte skickar ut något eller tar en krona betalt) eller föreslå att du genomgår en fysisk konsultation.

Ett intressant alternativ

Uwccnj är helt enkelt ett utmärkt alternativ till vanliga läkarbesök som kan upplevas som både jobbiga, tidskrävande och genanta. Du beställer lätt från oss genom att först välja produkt och sedan genomgå en medicinsk konsultation och uppge relevant information för betalning och leverans – hela processen brukar inte ta mer än tio mintuer!