uwccnj.org
HemTidig utlösning

Tidig utlösning utan recept : Köpa på nätet - Bästa pris i Sverige

Trött på tidig utlösning? Uwccnj hjälper dig behandla problemet

För tidig utlösning är ett manligt problem som gör att man inte kan kontrollera sin orgasm utan kommer alldeles för tidigt. En del definierar inte detta som ett besvär överhuvudtaget, men för andra är det oönskat att inte kunna njuta av ett samlag i längre än två minuter innan det härliga är över. För att det ska definieras som för tidig ejakulation krävs det att du kommer inom två minuter efter påbörjat samlag, samt att besvären varit konstanta i minst ett halvår – annars kan det bero på tillfälligheter som inte behöver medicineras.

”Jag kommer för fort! Finns det hjälp att tillgå?”

Om du ofta går och grubblar på ”jag kommer för fort” och oroar dig för att du är den ende mannen i hela Sverige som gör det kan du sluta med det nu! Som sagt är det inte alla som ser problemet i att man kommer för fort, men 6–7 % av svenska män i alla åldrar lider av tidig utlösning som de inte upplever sig kunna kontrollera. Denna siffra handlar alltså endast om de män som upplever för tidig sädestömning som ett problem.

Hjälpmetoder mot tidig utlösning

Det finns både flera saker du själv kan göra samt läkemedel som hjälper mot för tidig ejakulation:

 • Prova den beprövade start- och stoppmetoden där du stimulerar penis tills du känner att utlösningen är nära – då avbryter du alla rörelser omedelbart och känner hur orgasmen sjunker undan. När det känns säkert igen fortsätter du och repeterar några gånger innan du slutligen får orgasm på riktigt. På det här sättet tränar du dig själv och får bättre kontroll över ejakulationen!
 • Testa klämtekniken om du har svårt för start- och stoppmetoden. Du börjar på samma sätt men precis när du känner att utlösningen är på väg klämmer du åt precis nedanför ollonet och stoppar den från att komma ut.
 • Om du ändå har svårigheter finns det ett receptbelagt läkemedel som heter Priligy som visat sig vara framgångsrikt mot för tidig utlösning genom att tillfälligt höja kroppens serotoninnivåer – man har tagit reda på att många personer som kommer för fort har låga halter av just serotonin.
 • Behandlingar
  • Køb Priligy
   Priligy
   Priligy är en selektiv serotoninåterupptagshämmare, också kallad SSRI. Priligy verkar genom att ändra koncentrationen av serotonin i hypotalamus i kroppen vilket ger män mer kontroll över sin utlösning och leder till mer varaktig sexuell aktivitet.
   Till produktsidan

  Vad beror det på att jag kommer för fort?

  Det finns flera potentiella orsaker, bland annat prostata- eller urinvägsbesvär, erektionsproblem, mentala hinder (till exempel nervositet och prestationsångest) och till och med genetiska problem.

  Erektionsbesvär ska inte behandlas med Priligy, och tar du redan medicin mot impotens ska du inte dessutom äta läkemedel mot för tidig ejakulation (tumregeln är att aldrig kombinera den här typen av läkemedel med varandra då de tillsammans kan få fel effekter).

  Den mentala biten kan du ofta försöka påverka själv. Talar du om dessa problem med din flickvän, eller lägger du locket på för att du känner skam och skuld? Försök bryta isen och öppna ett samtal om dina problem – bara en sådan enkelt (men kanske inte alltid lätt) sak kan göra stor skillnad! Prova också att ändra sexvanorna så att ni inte alltid gör på samma sätt – våra förändra och förnya!

  Mer om det mentala

  Det finns många anledningar och orsaker inom det mentala spektrumet till att man kommer för fort. Problemet är vida spritt på det viset att alla män oavsett ålder drabbas.

  För yngre eller för de som inte har sex så ofta är risken större för nervositet och oro att inte räcka till. Detta på grund av att oerfarenhet kan leda till osäkerhet och dåligt självförtroende, men även att det helt enkelt kan handla om ovana.

  Oavsett ålder kan det också vara så att man helt blir FÖR upphetsad under intima situationer, och då är det svårt att stå emot! Om du upplever just detta som bestående problem kan ett längre förspel vara att rekommendera så att det inte hettar till från noll till hundra så att säga.

  Vad är det för skillnad på orgasm och utlösning?

  Det finns fortfarande luckor i forskningen på detta område, men helt säkert är i alla fall att utlösning inte är samma sak som orgasm. Även om man upplever den där underbara känslan är det inte säkert att utlösningen följer med, och ibland kan den komma flera sekunder efteråt. Du ska alltså inte vara orolig om ejakulationen inte följer med orgasmen alla gånger!

  Forskare och läkare har inte alla bitar till pusslet än, men klart är att den essentiella funktionen är att spermierna ska ”skjutas” in mot kvinnans ägg för att befrukta dem (den kvinnliga orgasmen har för övrigt motsatt funktion – nämligen att suga in spermierna mot äggen).

  Män upplever även orgasm på olika sätt: för en del stannar känslan i underlivet, medan hos andra sprids den till flera delar av kroppen.