uwccnj.org
HemHåravfall

Håravfall utan recept : Köpa på nätet - Bästa pris i Sverige

Behandla ditt håravfall enkelt och snabbt med Uwccnj

Lider du av håravfall? Då är du långt ifrån ensam. Att tappa hår är väldigt vanligt bland vuxna män, men den höga frekvensen gör det förstås inte mindre jobbigt för de som drabbas. Man räknar med att minst hälften av alla män över 20 års ålder någon gång under livet drabbas av tunt hår. De som aldrig tappar hår kan se sig själva som lyckligt lottade!

Varför tappar man hår?

Det finns flera möjliga orsaker till håravfall som dels beror på arv från den manliga sidan av släkten, och dels på ett hormon som kallas dihydrotestosteron (förkortas med fördel till DHT). DHT-hormonet är en av flera faktorer som bidrar till att förkorta tillväxttiden för hår som gör att hårsäckarna slutar producera hår.

Andra anledningar kan vara övriga hormonförändringar och sjukdomar som yttrar sig på grund av sådana, exempelvis ulcerös kolit och diabetes. Andra, möjliga orsaker för håravfall kan vara stress och förlossning, men tappar man hår av på grund av sådana skäl brukar det växa ut igen av sig självt. Tänk bara på att det kan ta cirka ett kvartal innan håret börjar komma tillbaka efter en sådan händelse – hår tar god tid på sig att utvecklas och frodas!

Propecia är supereffektivt mot håravfall

Det receptbelagda läkemedlet Propecia hjälper inte bara genom att bromsa ökat håravfall, utan även genom att öka chanserna för att du får tillbaka redan tappat hår! Här på Uwccnj är det lika lätt som säkert att beställa en behandling mot håravfall, klicka bara på länken nedan så kan du läsa hur processen går till!

Behandlingar
  • Köp Propecia Online
    Propecia
    Propecia (finasterid) finns nu tillgänglig genom recept inom EU. Det är ett oralt läkemedel som behandlar manligt håravfall och arbetar genom att motarbeta enzymet 5-alpha reductas som är ansvarigt för konverteringen av testosteron till DHT. Propecia förbättrar hårväxten och reducerar håravfallet. Propecia är endast lämpligt till att behandla manligt håravfall.
    Till produktsidan

Vad är hår gjort av och hur fungerar det?

Hår på huvudet består i huvudsak av två delar: hårstråt som synligt sticker upp och hårsäcken som ligger under huden.

Stråt består till största del av ett protein som kallas keratin. En människa kan ha upp till 160000 hårstrån på huvudet, och samtidigt tappa cirka 100 per dag – vilket är normalt och ingenting som ska förväxlas med ”riktigt” håravfall!

Hårsäckarna kan delas in i flitiga och lata, eller arbetande och vilande om man ska vara lite formell. De flitiga, hårt arbetande säckarna ser till att håret växer som det ska, medan de lata har slutat jobba och gått på semester. I genomsnitt är 85 % arbetande och 15 % latmaskar, men de som blir tunnhåriga har fler hårsäckar än motsvarande 15 % som sagt upp sig.

I hårsäcken produceras keratin, och det du ser som hårstrå är egentligen bara gammal keratin som tryckts ut till förmån för ny ligger kvar under huden.

Hur får man tjockare hår?

Precis som när det gäller de flesta andra delar av kroppen är det många olika faktorer som tillsammans påverkar din hårväxt på huvudet. Yttre slitage inkluderar exempelvis saltvatten och blekningar, vilka i längden kan motverka dina möjligheter att få tjockare hår.

Hur får man då tjockare hår om man exkluderar det man själv inte kan påverka? Svaren är bland annat en medveten kost, mindre stress och mer sömn. Undvik onödig stress genom bättre dags- och veckoplanering, och ge dig själv tid att sova ut ordentligt – när man vaknar ska man inte känna sig redo att somna om, utan redo för en ny dag!

När det gäller maten finns det flera viktiga ämnen som främjar ett tjockare hår: zink (kött, fågel, surdegsbröd, morötter), selen (kött, fisk, skaldjur, ägg) och olika B-vitaminer ska du försöka få i dig om du vill ha ett tjockare hår!

Håravfall kan bero på vitaminbrist

Om du äter ensidigt kan du missa viktiga vitaminer som gör att du drabbas av håravfall. Se till att inte glömma frukt och grönt på tallriken för att motverka tunt hår då det innehåller exempelvis A-, C- och E-vitaminer. Överdrift är inte heller bra då exempelvis för mycket A-vitamin kan ha motsatt effekt, alltså att du ökar risken att bli tunnhårig. Som vi säger i Sverige – lagom är bäst!

Bör jag vara orolig för min hälsa om jag tappar hår?

Nej, vanligtvis inte. Undantag finns om din hårbotten samtidigt är öm eller om du känner dig sjuk i övrigt. Den fysiska hälsan påverkas inte nämnvärt av att du tappar hår, men däremot kan du uppleva psykologiska besvär i samband med att du blir tunnhårig.

Hur blir man påverkad av att vara tunnhårig?

Det varierar förstås från person till person, men för många kan det komma som en chock första gången tunnhårighet i form av en kal fläck upptäcks på hjässan. Lömskhetsfaktorn är att denna fläck inte alltid märks omedelbart då den uppstår – det kan ta lång tid innan du blir varse om dess existens, och då har den ofta hunnit växa och sprida sig.

Håret är en del av ens personlighet, och att bli tunnhårig kan ibland få svåra, psykologiska konsekvenser. Framför allt det sociala samspelet kan bli lidande där den tunnhårige isolerar sig från omgivningen eller ändrar sitt beteende genom att bli mindre utåtriktad och mer osäker. En del av självförtroendet sitter i hårroten.

Med det sagt är det inte alla som tappar tron på sig själva av att vara tunnhårig. För en del spelar det ingen roll, medan andra får stöd av familj och vänner genom de första, svåra faserna innan man accepterar förändringen.

Vad är Alopecia areata? Är det att man tappar hår?

Alopecia areata är samma sak som fläckvist hårtapp och brukar först drabba tinningar och hjässa, men det sprider sig inte till hela huvudet utan att ändra namn (Alopecia totalis för håravfall över hela huvudet och Alopecia universalis för avsaknad av kroppsbehåring).

Denna typ av fläckvist håravfall beror på att kroppens eget immunförsvar gör så att hårsäckarna går in i viloläge, vilket betyder att du börjar tappa hår. Alopecia areata kommer och går i omgångar, med håravfall och hårtillväxt om vartannat. Ju mer hår du tappar på grund av denna sjukdom, desto högre är risken att det aldrig växer tillbaka.

Observa att alopecia areata inte är samma sak som vanlig tunnhårighet som även kallas androgen alopecia. Uwccnj erbjuder behandlingen Propecia som innehåller den aktiva substansen finasterid som är väldigt framgångsrik mot androgen alopecia, men saknar bevisad dokumentation mot alopecia areata.

Jag är tappar mycket hår, men hur vet jag vad det beror på?

Fläckvist håravfall, vars orsak är immunsystemets inverkan på hårsäckarna, kan dyka upp helt plötsligt utan förvarning. Det kan dessutom synas var som helst på huvudet, medan vanlig tunnhårighet följer ett visst mönster: starten sker vid tinningarna och ovanpå hjässan med en kal fläck mitt på huvudet som expanderar med tiden.

En annan skillnad är att det fläckvisa håravfallet kan gå över av sig självt efter något år, men har du haft tunt hår under flera år – och tappat mycket hår – så är du förmodligen inte drabbad av alopecia areata utan av androgen alopecia. Känner du dig osäker kan du alltid få råd av en av våra legitimerade läkare!