uwccnj.org
HemGonorré

Gonorré utan recept : Köpa på nätet - Bästa pris i Sverige

Beställ en gonorré-behandling idag - få din beställning imorgon

Gonorré är en könssjukdom (STI) som orsakas av bakterien Neisseria gonorrhoeae. Varje år ökar antalet personer som drabbas av gonorré. Tidigare kunde man behandla gonorré med flera olika läkemedel, nu krävs en kombination av Cefixime och Azithromycin då bakterien blivit resistent mot viss antibiotika.

Gonorré är i de allra flesta fall symptomfritt. Detta innebär att de flesta inte upplever några symtom på infektion. Därför går många män och kvinnor runt och bär på bakterien utan att veta om det, detta är speciellt farligt då smittorisken ökar lavinartat. Obehandlad gonorré kan potentiellt leda till infertilitet hos både män och kvinnor. Det är därför mycket viktigt att testa sig för könssjukdomar regelbundet, speciellt om du har många olika sexuella förbindelser eller om du har haft oskyddat sex.

I Norge, på Olafiaklinikken i Oslo, hittade man en form av gonorré som var mer tolerant, resistent mot behandling, i slutet av 2010. Denna bakterie var svårare att behandla än de tidigare varianterna av sjukdomen, vilket innebär att även efter behandling kan du fortfarande bära på smittan. Förr kunde man enkelt behandla gonorré med ett enda kur av antibiotika, nu måste du som tidigare nämnt ta två olika läkemedel samtidigt för att bekämpa infektionen.
 

Behandlingar
  • Gonorrebehandling
    Denna engångsdos med två dubbelverkande antibiotika angriper gonorrébakterierna på två olika sätt, fast med samma mål: att eliminera dem!
    Till produktsidan

Vad är orsakerna till denna infektionen?

Gonorré orsakas av bakterien neisseria gonorrhoeae, vilken överförs genom oskyddat oral, anal eller vaginalt sex. Det är också möjligt att du drabbas av en infektion om du delar sexleksak med någon som är smittad. Bakterien lever i urinröret, livmoderhalsen, svalget, ändtarmen och i ögonen.

Vilka symptom behöver jag leta efter?

En stor andel av de som är drabbade av gonorré kommer inte uppleva några symptom av infektionen när de är smittade. Därför är det extra viktigt att genom gå ett STI-test för att garantera att du är fri från infektion, speciellt om du haft oskyddat sex. När symptomen på gonorré inträffar kan de inkludera hudutslag, blödningar, smärtsamma toalettbesök, kliande och vaginala eller urinrörs flytningar.

För män framträder de första symptomen på gonorré 5 till 30 dagar efter du har blivit infekterad. De kan uppmärksammas av en flytning från penisen eller smärta vid urinering, även ett ökat behov av urinering kan vara ett symptom. Vissa män har rapporterat att deras testiklar svullnar eller blir ömma. Mindre vanliga symptom är inkontinens, anala obehag, rektala flytningar och svullnad av urinröret.

Kvinnor rapporterar ofta en ökning av normala flytningar, smärta vid urinering och onormala vaginala blödningar. Mindre vanliga symptom på gonorré inkluderar munsår, magsmärta, rektala flytningar, smärta vi sex och anala besvär.

Det är viktigt att förstå att om infektionen inte behandlas kan det leda till allvarliga hälsoproblem, detta är fallet även om du inte upplever några symptom alls.

Vilka risker finns associerade med gonorré?

Denna infektion kan enkelt behandlas med en kur av antibiotika, men att lämna gonorré obehandlat kan orsaka allvarliga hälsoproblem. För män kan obehandlad gonorré innebära epiditymit (bitestikelinflammation). Kvinnor löpen en större risk att uppleva utomkvedshavandeskap. Både män och kvinnor bör vara medvetna om att obehandlad gonorré kan sprida sig till lederna och blodet, vilket kan vara livsfarligt.

Om infektionen inte behandlas kommer du vara mer mottaglig till anda sexuellt överförbara infektioner, bland annat HIV viruset.