uwccnj.org
HemKönsherpes

Könsherpes utan recept : Köpa på nätet - Bästa pris i Sverige

Herpes - information om symptomen och hur du behandlar herpes

Herpes är en virusbaserad könssjukdom som är otroligt smittsam – en av tre vuxna blir smittade någon gång under livet – men som inte alltid visar sig. Det lömska med viruset är att man kan bära på det ovetandes och smitta andra under tiden. Dessutom försvinner det aldrig ur kroppen, utan ligger (latent eller aktivt) kvar i nervceller nära ryggmärgen.

Vad beror herpes på?

Herpes är en könssjukdom som orsakas av viruset herpes simplex. Virus är till skillnad från bakterier mycket mindre och tar sig in i celler och ”omprogrammerar” dem att agera efter nya order. Cellerna som utsätts för herpesviruset finns i huden och vid slemhinnorna vid könsorganen och när de väl tagits över av virus förökas de snabbt.

Könsherpes brukar inte bero på ärftlighet, utan oftast på samlag och annan sexuell aktivitet. Sjukdomen är som mest smittsam då bäraren har blåsor och sår, men i de flesta fall syns eller märks inga symptom alls och det är därför oerhört svårt att skydda sig till 100 %.

Hur vet man om man har herpes?

Det finns flera vanliga symptom som uppträder vid könsherpes, till exempel:

  • Sår och blåsor kan uppstå
  • Man kan känna smärta då man urinerar
  • Huden kan klia, svida och svullna upp

Samtidigt är det som sagt viktigt att komma ihåg att symptom inte alltid visar sig. Faktum är att endast 20 % av alla som bär på viruset är medvetna om det. Det innebär samtidigt att det förstås inte alltid orsakar problem – en del bärare slipper besvär och märker inte av sjukdomen överhuvudtaget.

Var kan blåsorna och besvären uppstå?

Eftersom viruset som orsakar herpes sätter sig på nerver kan det även spridas via dem till nya, närliggande områden på kroppen. Det betyder i praktiken att det inte bara är könsorgan som kan drabbas, utan även övre delen av låren samt skinkorna och områden kring ändtarmsöppningen.

Hur länge varar ett utbrott?

Första gången brukar eländet hålla i sig ungefär tre veckor, men med rätt behandling går den tiden att korta avsevärt – faktiskt ner till en enda dag! Repeterande utbrott brukar inte hålla i sig lika länge och inte heller ge samma besvär.

Finns det andra sjukdomar som liknar herpes?

Det finns en viss risk att symptom från svampinfektioner kan påminna om könsherpes, framför allt vad gäller svedan och klådan. Om du sedan tidigare vet med dig att du har svamp ska du förstås inte behandla den med herpesmedicin, men om osäkerhet uppstår är du välkommen att kontakta våra legitimerade läkare! Starta bara ett chattsamtal och ställ din fråga där.

Låt Uwccnj hjälpa dig att bromsa herpesutbrotten

Uwccnj tillhandahåller tre olika preparat vars gemensamma nämnare är att de motarbetar herpesviruset. Det kan både röra sig om förebyggande behandling och aktiv dämpning av symptom.

När du beställer från oss har du vanligtvis din behandling redan nästa arbetsdag, och priset du ser på den här sidan inkluderar allt – från själva läkemedlet till läkarkonsultation och frakt. Du kan alltså vara trygg i vetskapen att det inte finns några dolda avgifter!

Smittar könsherpes vid oralsex?

För att ge ett adekvat svar på denna fråga ska det först sägas att det finns två olika varianter av herpes simplex: typ 1 och typ 2. Typ 1 är munherpes och typ 2 är könsherpes. Den här sidan behandlar främst könsherpes, men då de båda har vissa kopplingar till varandra så är det bra att känna till skillnaderna mellan dem.

Typ 1

Typ 1 är den överlägset vanligaste och ger symptom kring munnen i form av munsår. Smitta sker främst vid kyssar då viruset håller till i saliven, men det kan även föras vidare under oralsex – och medför då en risk att drabbas av typ 2, det vill säga könsherpes. Framför allt bland unga är just munsex en vanlig anledning till att man blir smittad med könsherpes.

Typ 2

Typ 2 visar sig oftast kring könsorganet och/eller runt ändtarmsöppningen (om man till exempel haft analsex) i form av blåsor och sår (blåsorna kan vara vätskefyllda och sedan spricka, vilket bildar sår). Precis som att typ 1 kan överföras till underlivet kan typ 2 överföras till munnen via oralt samlag, även om det är betydligt ovanligare. I de fall det sker är det svalget som drabbas och ger upphov till smärta då man sväljer samt feber.

Svaret på frågan är alltså ja, könsherpes kan smitta vid oralsex. Det är svårt att skydda sig till 100 %, men kondom och slicklapp är aldrig fel om man misstänker att personen man har sex med kanske är smittad.

Undvik samlag under pågående utbrott

Det säkraste sättet att skydda sig mot herpes rent allmän är att använda kondom. Är man redan smittad och lider av ett pågående utbrott bör man inte ha oskyddat samlag överhuvudtaget då risken att smittan sprids är som störst just under utbrottet. Även om du tar förebyggande läkemedel så ger de inte ett garanterad skydd mot herpesviruset.

Jag har hört att man till och med kan få herpes i ögat …

Ja, det stämmer. Ögats hornhinna är mottaglig för viruset, och om du av olika anledningar misstänker att du fått herpes ska du undvika att gnugga händerna i ögonen då dina fingrar kan ha fått viruset på sig. Om ögat börjar svida och bli rött, och du vet att du är herpessmittat, ska du omedelbart ta kontakt med en ögonspecialist.

Hur kan man behandla herpes?

Eftersom herpes orsakas av ett virus går det inte att behandla bort (viruset kommer alltid att finnas kvar i din kropp), men däremot är det fullt möjligt att hämma viruset med receptbelagda läkemedel. Ju tidigare efter uppmärksammat symptom du behandlar, desto bättre effekt. Allra helst ska behandlingsprocessen påbörjas innan blåsorna bildas, men det är förstås inte för sent om man börja vårda efter det att blåsorna bildats heller.

Hur farligt är herpes?

Det finns inga större hälsorisker förutom att det kan göra ont och kännas obehagligt. När herpes bryter ut första gången, vilket kan ske inom tidsintervallet två dagar till tre veckor efter smitta, kan en del må riktigt dåligt med huvudvärk och feber. Däremot finns ingen fara för din generella hälsa, och med lite tur stannar viruset latent i din kropp utan utbrott!

Vad kan påverka utbrotten?

Efter det första utbrottet brukar könsherpes bryta ut fler gånger hos drygt 50 % av alla smittade som visat symptom. Det finns även en rad olika faktorer som kan utlösa nya besvär:

  • Trötthet
  • Stress
  • Menstruation
  • Infektioner eller andra sjukdomar
  • Övriga faktorer som påverkar immunförsvaret negativt

Graviditet

Könsherpes påverkar inte möjligheterna att bli gravid, men däremot finns det en liten risk att sjukdomar förs över till barnet efter förlossning – som kan drabbas mycket hårt. Rådgör alltid med en barnmorska om du misstänker att du smittats med herpes under en graviditet.

Det här kan du göra själv

Vill du av olika anledningar inte använda läkemedel för att behandla din könsherpes finns det flera råd du kan följa för att minimera besvären och smärtorna. Till att börja med är det faktiskt så att herpes går över av sig själv – skillnaden mellan behandling och ickebehandling är att då måste stå ut med besvären under längre tid utan medicin. Sedan finns det rent praktiska saker som underlättar, som till exempel att duscha rent drabbade områden varje dag och kanske inte ha jättetighta kläder som smiter och trycker mot ställen där det kliar och gör ont. Det finns även enkla, receptfria läkemedel (säljs inte av Uwccnj) som hjälper mot smärtan.

Se upp för infektioner i spruckna blåsor

Herpesviruset kan orsaka att blåsor bildas och spricker, och i de sår som därefter uppstår kan (om man har en väldig otur ska tilläggas) bakterier tränga in och orsaka infektioner. Du märker detta ganska snart om huden runt omkring det infekterade området börjar rodna eller om det kommer var därifrån. Ta kontakt med vårdcentralen om du skulle drabbas av bakterieinfektioner i spruckna blåsor.

Därför är det så säkert att använda vår tjänst

Uwccnj är en onlineklinik som funnits sedan 2006 och har därför hunnit etablera sig som ett seriöst alternativ till den traditionella sjukvården där du som patient måste uppsöka läkare på plats.

Här presenterar vi de tre främsta skälen till att det är så säkert att beställa våra tjänster:

Den som bedömer huruvida du är lämplig för läkemedlet eller inte är en legitimerad läkare. Han utgår från svaren och informationen du lämnat i den medicinska konsultationen innan han antingen godkänner eller nekar dig behandlingen.

Apoteket vi samarbetar med tillhandahåller endast originaltillverkade läkemedel, och paketen de skickar ut är förpackade på så sätt att det inte går att se utanpå vad som finns inuti – allt för din diskretions skull!

Vi har en professionell support som bara finns ett telefonsamtal iväg! Vår kundtjänst hjälper dig hela vägen från eventuell osäkerhet innan beställning tills det att du fått din behandling hem till dörren!