uwccnj.org
HemGå ner i vikt

Gå ner i vikt utan recept : Köpa på nätet - Bästa pris i Sverige

Gå ner i vikt med det enda bevisat effektiva läkemedlet mot fetma

Att gå ner i vikt är en önskan som förmodligen hälften av Sveriges befolkning har då en så stor andel av svenskarna är överviktiga. För 14 % har övervikten övergått till den svårare graden som kallas fetma, vilket kan leda till allvarliga sjukdomar eller förvärra de som redan finns – exempelvis diabetes typ 2.

Vill man lyckas med sin viktminskning finns det både nyttiga tips och goda råd att följa, och dessutom beprövade preparat som hjälper en på traven. Att försöka gå ner i vikt snabbt brukar däremot endast resultera i kortsiktiga framgångar där det långsiktiga resultatet uteblir.

Det finns läkemedel som fungerar

Det är lätt att misstro piller i allmänhet då det genom tiderna funnits en uppsjö av olika preparat mot övervikt som lovat guld och gröna skogar (eller snarare platta magar och fasta rumpor), men idag finns ett läkemedel som heter Xenical: det verkar effektivt genom att hindra tarmen från att ta upp en tredjedel av det fett man äter.

Rent praktiskt fungerar Xenical genom att binda sig till enzymer (proteiner som ökar eller minskar omvandling av ämnen), vilket hindrar dem från att bryta ned en del av det fett du äter – fett som inte brutits ned kan inte tas upp av kroppen, utan avlägsnas istället via avföringen.

På grund av metoden som Xenical använder rekommenderas det att man drar ner på kalorierna då man genomgår behandlingen. Det är en dubbelverkande effekt: dels minskar du risken för obehagliga biverkningar, och dels är det bra att tänka på kaloriintaget om du vill gå ner i vikt!

Behandlingar
  • Köp Xenical Online
    Xenical
    Xenical är ett receptbelagt och godkänt läkemedel som behandlar svårare övervikt genom att förhindra kroppen att ta upp drygt 30 % av det fett du får i dig i samband med en måltid.
    Till produktsidan

Hur definieras övervikt och fetma?

Det vanligaste sättet är att ta reda på BMI-värdet. BMI är en förkortning för Body Mass Index och visar på förhållandet mellan längd och vikt. Så här ser kriterierna ut:

  • Mindre än 18,5: undervikt
  • 18,5–24,9: normalvikt
  • 25–29,9 övervikt
  • 30 eller mer: fetma

Så här räknar man ut sitt BMI

Om vi utgår från att personen är 1,75 m lång och väger 70 kg blir det:

1,75x1,75=3,0625

70/3,0625=22,86

Denna person är alltså normalviktig. Det är dock viktigt att komma ihåg att BMI-metoden inte tar hänsyn till vad vikten består av – den gör alltså ingen skillnad på fett och muskler. Om man exempelvis styrketränar intensivt kommer BMI-värdet säga att man är överviktig fast man egentligen inte är det, då muskler väger mer än fett. I dessa fall är viktminskning förstås inte att rekommendera för en bättre hälsa.

Bukfetma farligare än fett runt höfter och lår

Man brukar säga att män oftare lägger på sig runt magen medan kvinnors extrakilon sätter sig på rumpa och lår, detta på grund av hormonskillnader mellan könen. Dessvärre för män finns flera av kroppens vitala organ i bukområdet, medan höfterna inte rymmer några särskilt känsliga områden som kan ta skada av för mycket fett på det sättet.

Det händer dock även att kvinnor får stora magar (som inte beror på graviditet!), och löper då samma risker för sina organ som männen.

Så här brukar bukfetma definieras:

Kvinnor: 88 cm

Män: 102 cm

Observera alltså att man kan ha bukfetma utan att ha ett för högt BMI; det är inte bara mängden fett som är av betydelse, utan även var det sitter.

Vad beror övervikt på och hur uppnår man en stabil viktminskning?

När man drabbas av övervikt får kroppen i sig mer energi än den gör av med. Tyvärr har denna negativa ekvation blivit väldigt vanlig i västvärlden då våra jobb blir allt mer stillasittande och allt mindre fysiskt krävande, samtidigt som vi har lätt tillgång till mat 24 timmar om dygnet. Vi äter helt enkelt mer energi än vi gör av med, blir tjocka och får svårare att minska i vikt.

Det är till och med så illa att det idag dör fler människor av överviktsrelaterade sjukdomar än folk dör av svält och undernäring. Ser man det ur ett sådant perspektiv är övervikt dessutom slöseri med resurser.

Det finns även en ärftlighetsaspekt att ta hänsyn till: en del människor har gener och anlag som gör att de lättare lägger på sig och lagrar fett. Trots olika förutsättningar kan dock alla förbättra sin fysiska hälsa med mer …

… motion!

Det överlägset bästa sättet att gå ner i vikt och nå en hållbar viktminskning är att motionera! Gå i trappor istället för att ta hissen/rulltrapporna, cykla till affären som ligger en halvmil bort istället för att ta bilen/bussen, och ta en tur i joggingspåret efter arbetet varje dag. Man behöver inte nödvändigtvis gå till gymmet, gammal hederlig vardagsmotion gör skillnad och ska inte underskattas!

Om man fortsätter kämpa och håller igång med träningen kommer resultaten. För många som vill gå ner i vikt långsiktigt krävs det en förändrad livsstil med mer motion och en bättre balans på matkonsumtionen.

Detta är dock lättare sagt än gjort, och för alla dem som inte klarar prövningen på egen hand finns receptbelagda läkemedel.

Gå ner i vikt – tips och träning

Här följer några vanliga tips för att lyckas gå ner i vikt:

  • Starta ett stabilt träningsschema. Hitta motivationen med hjälp av vänner och familj; varför inte skapa vänskapliga tävlingar där alla strävar mot samma mål: till exempel att nå ett visst BMI-värde eller minska ett visst antal kilo i vikt. Försök att ta kontakt med andra som har liknande problem så att ni kan peppa varandra till en bättre hälsa!
  • Ät bara när du faktiskt är hungrig, och inte bara när du är sugen. På så sätt får inte kroppen i sig mer energi än den behöver, och du kan gå ner i vikt på ett stabilt och hållbart sätt.
  • Ät långsamt, för då hinner du lättare känna när du är mätt. Vräker du i dig måltiden är det väldigt lätt att få i sig för mycket energi.
  • Om du inte redan har koll kan du göra en enkel lista över vad du äter under en vecka. Får du en god överblick och fakta svart på vitt kan det underlätta för motivationen att fortsätta motionera och träna.

Vilka besvär kan en misslyckad viktnedgång leda till?

Det finns väldigt många komplikationer som har med övervikt att göra, men några av de farligare är diabetes typ 2, åderförfettning, högt blodtryck, olika former av cancer, problem under graviditeten och demens. Dessutom tillkommer olika psykiska tillstånd som depression, sämre social samverkan och sämre livskvalitet överlag på grund av övervikt.

Psykologiska besvär

Oönskade överflödskilon påverkar så mycket mer än bara de fysiska attributen som hjärta och kärl; psykologiska besvär som hopplöshet och depression kan uppkomma då man misslyckas att gå ner i vikt, vilket till exempel leder till svårigheter att röra sig och problem att hänga med andra på jobbet eller i bekantskapskretsen. Trötthetskänslor och dålig kondition påverkar vardagen för de som inte lyckas uppnå en stabil viktminskning då de helt enkelt inte orkar lika mycket som normalviktiga.

Går det att öka sin fettförbränning och i så fall hur?

Det är alltid individuellt vilka som kan uppnå en snabb fettförbränning, men generellt finns det en del att tänka på:

  • Muskler bränner ungefär tre gånger så mycket energi som fett – så bygger man muskler kommer man öka sin fettförbränning!
  • Konditionsträning är perfekt för att gå ner i vikt, och det behöver inte bara handla om löpning – allt som gör en svettig och flåsig är bra!
  • Maten är förstås viktig. De som håller sig till en kost som är rik på proteiner och/eller fibrer brukar kunna uppnå bättre förbränningsresultat än de som äter fett- och kaloririk mat.

Fett i sig är livsviktigt – men det gäller att hålla en balans

Fett är ingenting som av naturen är negativt, en viss mängd fett är alltid hälsosamt och dessutom livsviktigt. Kroppen har flexibla mekanismer som reglerar fettreserverna, vilket i svunna tider hjälpte oss att överleva svält. Dessutom fungerar hullet som stötdämpare och isolerar mot kyla!

Grejen är bara att det i vår rika del av världen inte längre varken råder svält eller matbrist. Det är förstås positivt, men samtidigt har vi blivit allt mer orörliga – det har lett till att överflödsfettet som tidigare fyllde en livsviktig funktion nu läggs på hög och lagras i allt större depåer.

Den bästa behandlingen för en stabil viktnedgång

Det absolut viktigaste är att hitta en bra balans mellan ”intag och uttag”, alltså mellan hur mycket (och vad) du äter och hur mycket du motionerar och rör på dig så att du förbränner det du fått i dig.

Alla klarar ändå inte av att gå ner i vikt, och då kan ett erkänt och pålitligt läkemedel vara ett bra hjälpmedel! Xenical är ett testat medel som påverkar kroppens fettupptagning och förhindrar en tredjedel av det fett du får i dig från en måltid att tas upp av kroppen.