uwccnj.org

Diane mot akne utan recept : Köpa på nätet - Bästa pris i Sverige

Diane p-piller beställs enklast online från Uwccnj

Diane Mot akne Mot graviditet Beställ online – tryggt och säkert Mer information

Diane är främst en behandling mot akne, men eftersom det samtidigt fungerar som ett vanligt p-piller av kombinationstyp (det vill säga med två hormoner) passar det utmärkt för dig som vill minimera risken för att bli gravid med 99 %!

Ett läkemedel, två hormoner, tre utmärkta skäl

  • Perfekt för dig som har problem med akne samtidigt som du vill ha ett effektivt p-piller
  • Få din behandling direkt hem till dörren nästkommande vardag om du beställer innan 17:30
  • Aknen minskar efter 3–4 månader

Hur fungerar Diane som läkemedel?

Diane är ett läkemedel med dubbelverkande effekt då det har två olika, syntetiska hormon: cyproteronacetat (gestagen) och etinylestradiol (östrogen). Observera att det inte är exakt samma verksamma ämnen som i andra p-piller som exempelvis Neovletta (men de har samma positiva effekt för att förhindra oönskade graviditeter).

Hur lång tid tar det innan man märker Dianes effekt?

Det brukar ta 3–4 månader av regelbunden behandling innan effekten av Diane märks av på så sätt att aknen förbättras.

När det gäller skyddet mot graviditet börjar Dianes effekt gälla redan från dagen du tar det första pillret, förutsatt att du gör det under första menstruationsdagen. Det viktiga är att du inte glömmer ta ett piller dagligen, för om du missar är inte skyddet mot graviditet fullgott längre.

Följer du sedan ordineringen till punkt och pricka kan du vara säker på att upprätthålla ett säkert skydd under hela behandlingsperioden!

Så här tar du Diane Risker och biverkningar Uwccnj hjälper dig Alternativ

Hur tar jag Diane-tabletter?

Varje tablettkarta består av 21 Diane-tabletter, och du ska ta en varje dag tills hela kartan är slut – vilket tar tre veckor. Efter denna period väntar du en hel vecka innan du börjar på nästa karta. Ta gärna varje Diane-piller vid ungefär samma tid på dygnet eftersom det är lättare att komma ihåg – det viktiga är att du inte glömmer att ta under ett helt dygn!

Börjar du exempelvis kuren på en torsdag tar du tabletten som är märkt torsdag (Thursday på engelska) och fortsätter därifrån.

Under ”mellanveckan” (alltså den vecka som kommer efter de tre första) är det normalt att du får en blödning som brukar infalla den andra eller tredje dagen under denna vecka.

En gång är ingen gång (mensblödning)

Om du inte får någon mensblödning under den första mellanveckan ska du inte drabbas av panik och tro att du blivit gravid – det är nämligen osannolikt (vill du ändå kontakta läkare för säkerhets skull finns det förstås ingenting som hindrar dig att göra det)! Har du haft diarré eller kräkts kan det däremot ha hänt att de verksamma hormonen i Diane-tabletterna inte tagits upp i kroppen ordentligt, och då finns anledning till oro – kontrollera med läkare.

Om det däremot inte kommer en blödning under andra mellanveckan heller (alltså efter knappt två månaders behandling) ska du omedelbart kontakta läkare. Börja inte äta Diane-piller igen innan du konsulterat en doktor om hur du bör fortsätta.

Varför är det så viktigt att inte missa en dag? Är det farligt?

Då den dagliga dosen av Diane-tabletter med hjälp av hormoner ser till att ständigt hindra ägg från att lämna äggstocken och fortsätta ned i äggledaren (där det kan bli befruktat av spermier vid ett samlag) kan ett oplanerat uppehåll innebära att det blir ett temporärt hål i den annars konstanta skyddsmuren. Det är inte farligt för din hälsa mer än att du kan ha blivit gravid.

Det viktiga är att du alltid följer anvisningarna som finns på bipacksedeln!

Jag råkade glömma ett Diane p-piller! Vad gör jag?

Det beror på hur lång tid det gått sedan du tog det senaste p-pillret. Om det gått färre än ett dygn plus tolv timmars ”försening” behöver du inte oroa dig – ta bara ett nytt Diane p-piller och fortsätt sedan som vanligt, även om det innebär att du tar två p-piller samma dag.

Skulle det däremot ha passerat fler än ett dygn plus tolv timmars ”försening” bör kondom användas under den kommande veckan för att eliminera risken för graviditet eftersom skyddet från Diane då tillfälligt kan ha upphört.

Allt ingår i priset: läkarkonsultation, apoteksavgifter, läkemedel, frakt och support Leverans nästa arbetsdag Betalningsalternativ
Fakta
Namn på behandling: Diane
Aktiv substans: Cyproteron, Etinylestradiol
Tillverkare: Bayer
Beskrivning: Diane kan hjälpa både som preventivmedel och för att förebygga oönskad hårväxt.
Medicinsk status: Receptbelagt
Tas: Oralt
Tablett: Tablett
Dosering: 2 mg, 0,035 mg
För: Kvinnor som vill skydda sig mot oönskad graviditet
Skall tas: Ta tabletterna under 21 dagar av din cykel, följt av ett uppehåll på 7 dagar
Läkemedelsgruppen: Preventivmedel
Inntak av alkohol: Omnämns inte som negativt
Amning: Rådfråga läkare
Under graviditeten: Använd inte