neovletta preventivmedel förpackning neovletta p-piller förpackning
neovletta förpackning
neovletta preventivmedel förpackning
Information

Är det första gången du ska prova p-piller och kanske känner dig lite osäker på vilket medel som är mildast och lämpligast att börja med? Neovletta brukar rekommenderas första gången eftersom det innehåller så låga doser av de två hormoner som drastiskt minskar risken att bli gravid.

Lämpligt för förstagångsanvändare

  • Snabbast möjliga leverans – du har din behandling redan nästkommande vardag
  • Låga doser av de verksamma hormonerna gör detta piller perfekt för förstagångsanvändare
  • Ger ofta mindre smärtsam mens samt mer regelbundna blödningar

Hur fungerar Neovletta första gången?

Neovletta är ett kombinationspiller vilket innebär att det innehåller två olika hormon: östrogen och gulkroppshormon. Tillsammans påverkar de menstruationscykeln genom att förhindra ägglossning och göra det svårare för ägg som ändå befruktas att fastna i livmodern.

Första gången du tar Neovletta ska vara under menstruationscykelns första dag, alltså första dagen du blöder. Tablettkartan är markerad med veckans alla dagar, så börja bara med den dagen då blödningen sker, och fortsätt sedan därifrån. Följer du detta är du skyddad mot graviditet från dag ett!

Om du första gången du tar Neovletta har behov att börja vid en annan tidpunkt under menstruationscykeln går detta också, men då måste du samtidigt vara helt säker på att du INTE är gravid, och dessutom se till att kondom används under hela den första veckan efter att du tagit Neovletta.

FAQs Leverans