Dianette p-piller paket Diane (Dianette) p-piller
Diane (Dianette) p-piller
Dianette p-piller paket
Information

Diane är främst en behandling mot akne, men eftersom det samtidigt fungerar som ett vanligt p-piller av kombinationstyp (det vill säga med två hormoner) passar det utmärkt för dig som vill minimera risken för att bli gravid med 99 %!

Ett läkemedel, två hormoner, tre utmärkta skäl

  • Perfekt för dig som har problem med akne samtidigt som du vill ha ett effektivt p-piller
  • Få din behandling direkt hem till dörren nästkommande vardag om du beställer innan 17:30
  • Aknen minskar efter 3–4 månader

Hur fungerar Diane som läkemedel?

Diane är ett läkemedel med dubbelverkande effekt då det har två olika, syntetiska hormon: cyproteronacetat (gestagen) och etinylestradiol (östrogen). Observera att det inte är exakt samma verksamma ämnen som i andra p-piller som exempelvis Neovletta (men de har samma positiva effekt för att förhindra oönskade graviditeter).

Mot aknen

Det svåruttalade hormonet cyproteronacetat motverkar produktionen av talgkörtlar, vilkas överproduktion är orsaken till att akne bildas. Anledningen till att dessa körtlar tillverkar ett överskott beror på ett manligt könshormon som även finns i kvinnor, och det är just detta manliga hormon som cyproteronacetat hämmar.

Mot ovälkommen graviditet

Samtidigt som läkemedlet Diane motverkar akne har det konstgjorda hormonet cyproteronacetat samma verkningseffekt som gestagen när det gäller att förhindra graviditet – alltså att stoppa ägglossning och göra så att ett eventuellt, befruktat ägg får det svårare att fastna och utvecklas i livmodern.

Det andra hormonet, etinylestradiol, motverkar de oregelbundna mensblödningar som cyproteronacetat ensamt hade orsakat. Tillsammans fungerar de alltså som ett vanligt p-piller av kombinationstyp.

FAQs Leverans